26 september 2020 | Nieuwsbrief

monica

Beste ouders,

Tijdens de vakantieweken is er door de afdeling ICT van SCOL hard gewerkt aan het vernieuwen van de digitale borden in de klassen van de midden- en bovenbouw.

Dat betekent dat er nu in alle groepen een touchscreen hangt met  nieuwe mogelijkheden en meer gebruikersgemak. Toen we ermee gingen werken, bleek echter dat ons wifi netwerk het niet aan kon. Kortom, veel werkstress bij collega’s en kinderen! Afgelopen dagen is dit netwerk vernieuwd en ingericht op de huidige behoefte, zodat er geen uitval meer mogelijk zal zijn.

We gaan de 3-oktoberweek in. Een bijzondere 3 oktober in 2020 met heel veel activiteiten die we zullen gaan missen. Maar toch blijft het een jaarlijks moment om te herdenken en te vieren en dat willen we in onze eigen schoolomgeving dan ook zeker doen: op vrijdag 2 oktober eten we hutspot en zal er in alle klassen aandacht worden besteed aan het verhaal uit 1574. Het zou prachtig zijn als alle kinderen met kleding in de Leidse kleuren komen, zodat de school rood-wit is gekleurd!

Onze school heeft een subsidie ontvangen om leerachterstanden weg te werken, die zijn ontstaan in de tijd van de schoolsluiting. We hebben besloten om ons te richten op de huidige groep 8 leerlingen, omdat voor hen de tijd om hieraan te werken nog maar kort is. We hebben naar alle individuele resultaten gekeken van de belangrijkste vakken begrijpend lezen en rekenen. Welke vaardigheidsscore had uw kind bij de toetsen in februari 2020 en welke resultaten heeft het bij de meting in juni of september behaald. Op basis van de verwachte groei en een minder behaald resultaat, hebben we de leerlingen geselecteerd. Het is de bedoeling dat de begeleiding extra is, zodat de kinderen geen andere leertijd hoeven te missen (bijles na schooltijd). We zijn in gesprek met een externe organisatie, die op woensdagmiddag van 13.00-14.30 uur de lessen kan verzorgen in groepen van 6 -10 leerlingen.

Als uw kind hiervoor in aanmerking komt, zal de leerkracht contact met u opnemen.

In de afgelopen week was de personele bezetting een uitdaging en moest er zelfs een kleutergroep thuisblijven op vrijdag. Alle geteste leerkrachten zijn gelukkig negatief en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Maar ons geduld wordt nogal op de proef gesteld: een leerkracht met klachten moet thuisblijven, meldt zich aan voor een test en moet een paar dagen wachten totdat de mogelijkheid van testen zich aandient. Vervolgens duurt het ook meestal twee dagen voordat de uitslag bekend is. En in die tijd willen we toch wel heel graag dat de kinderen op school kunnen zijn. De voorrangsprocedure voor het onderwijzend personeel, waar ik vorige week al mijn hoop op had gevestigd, is tot op heden niet merkbaar.

Dat betekent dat u er echt rekening mee moet houden dat uw kind mogelijk een dag niet naar school kan gaan. We zetten alles op alles, maar kunnen geen ijzer met handen breken. Houdt uw Schoudercom-mailbox in de gaten, ook ’s morgens vroeg.

Het protocol is op een paar punten aangepast. Een belangrijke aanvulling is de beslisboom voor ouders: Kan mijn kind naar school? Print hem uit en hang hem op de koelkast, zodat u snel antwoord kunt krijgen op deze vraag!

Op woensdag 30 september is er een roostervrije dag gepland. Er zou een grote Leidse onderwijsdag worden georganiseerd voor alle basisscholen, maar die kan geen doorgang vinden i.v.m. corona. Omdat we met een van tevoren vastgesteld urenrooster moeten werken, was het niet mogelijk om de dag alsnog op school in te vullen met de leerlingen. De leerkrachten gebruiken deze dag nu voor hun administratieve taken en voeren kindoudergesprekken.

Op dinsdag 29 september neemt Juf Jasmijn vd Bosch afscheid van groep 6A. Zij waagt de sprong naar het voortgezet onderwijs op het Wellant College als docent Mens en Natuur. Namens alle leerlingen en collega’s wens ik Jasmijn alle succes toe. We gaan je enthousiasme, je open liefdevolle houding naar de leerlingen en je vrolijke eigenzinnigheid erg missen! De groep gaat verder met meester Dennis Veugelers, die ook al op vrijdag aan de klas was verbonden. Voor Dennis betekent het, op eigen verzoek, een afscheid van zijn jaren als vakdocent gymnastiek. Ook Dennis wensen we veel succes toe als volledig groepsverantwoordelijke leerkracht. Meester Frank Geux zal het stokje van hem overnemen in de gymzaal op maandag t/m donderdag. Een nieuwe naam binnen de school van een super gedreven leraar en sportman!

Donderdag wordt er een dansclinic verzorgd voor alle kleuters. Ik hoop dat ze dansend en huppelend de school uit komen!

Fijne zondag!

Hartelijke groet,