9 oktober 2020 | Nieuwsbrief

monica

Beste ouders,

Een bijzondere week met enerzijds het opborrelende 3-oktobergevoel en aan de andere kant het verdriet door het overlijden van Martijn de Koo. Martijn is de echtgenoot van juf Kristi uit groep 1/2F en de vader van Evy (groep 5B) en Livia (groep 1/2I). Wij zijn in gedachten bij de familie en vrienden. In de desbetreffende groepen is er vanzelfsprekend aandacht besteed aan dit overlijden. Kinderen hebben een natuurlijke manier om over dit zware onderwerp te praten en verwerken het spelenderwijs of door bijv. te tekenen. Het leverde dierbare momenten op in de klas.

vlinder
Corona update:

Nu de meeste ouders weer thuis moeten werken, is de verleiding groot om van het breng- en haalmoment op het plein een familietripje te maken. Doet u dat alstublieft niet en kom met één volwassene per kind. En de leerlingen van groep 6 t/m 8 komen sowieso zelfstandig de Oppenheimstraat in. `

Deze week werd het een dagje thuiswerken voor de kinderen uit groep 7B. Hartelijk dank aan de thuiszittende juf Harriët, de kinderen en ouders voor alle flexibiliteit!

Terwijl ik dit stukje schrijf, worden de resten opgeruimd van een overheerlijke hutspotmaaltijd. Dank aan de leden van de Ouderraad en klassenouders, die dit feestje mogelijk maakten. Het niet doorgaan van de Minikoraal was voor de kinderen van groep 7 & 8 een teleurstelling. Groot was dan ook de verrassing dat we toch een ieniemini Minikoraal hadden op het plein vanmorgen. Het mocht natuurlijk niet met publiek, vandaar dat we er een geheimpje van hadden gemaakt. Het LalalaLeiden knalde als vanouds door de straat gelukkig!

In deze nieuwsbrief volop aandacht aan de jaarlijkse Kinderboekenweek. Heeft u Arjen Lubach gezien afgelopen zondagavond? Op onnavolgbare wijze bracht hij het belang van lezen naar voren. Jezelf kunnen verliezen in een boek? Dat gun ik elk kind!

mini

Hartelijke groet,