1 november 2020 | Nieuwsbrief

monicaBeste ouders,

Het eerste trimester zit erop. We kunnen niet zeggen dat deze periode helemaal gladjes en soepel is verlopen. Er zijn dagen geweest dat we alleen met enig kunst- en vliegwerk de groepen konden opvangen. En soms was ook dat niet mogelijk en moesten we u vragen om zelf uw kind op te vangen. En dat valt niet mee als u ook uw eigen werk heeft te doen! Gelukkig bleken alle testen bij het personeel van de Joseph negatief te zijn.

Na de laatste persconferentie zijn er (nog) geen veranderingen voor het onderwijs aangekondigd. Laten we hopen dat het zo kan blijven! Als er wijzigingen in het protocol worden aangegeven, dan deel ik die vanzelfsprekend meteen met u.

Het ophalen van de kinderen blijft mijn grootste zorg. Dat ik hier niet alleen in sta, blijkt uit een aantal mails die ik deze week van ouders ontving.  Het zebrapad op het bloemenplein is een doorgaande route, met name voor de ouders van de kleuters. Het is dus niet de bedoeling om hierop te blijven staan, gezellig bij te praten en speelafspraakjes te maken.

Mocht er in de vakantie bij uw gezin een besmetting worden geconstateerd; wilt u dan zelf de ouders van klasgenoten op de hoogte stellen?

Graag in de herfstvakantie extra uw aandacht voor het luizenpluizen bij uw eigen kind. Niet in elke groep is het gelukt om te controleren namelijk. Als er luizen zijn geconstateerd in de groep, dan wordt u daar door de leerkracht over geïnformeerd. Bij levende luizen, moet u uw kind direct komen ophalen om het een behandeling te geven.

In deze nieuwsbrief een fotocollage uit alle jaargroepen. Ik heb ze uit de verschillende blogs gekopieerd om te laten zien wat er zich zoal afspeelt binnen en buiten de school. Ik hoop dat u de blogs op prijs stelt; het is een manier om toch als ouder betrokken te blijven, ondanks de afstand. Daarnaast is het een heel goede manier om met uw kind een schooldag/week te bespreken. Krijgt u ook zo weinig te horen van uw kind als u vraagt hoe het was op school? Of een vaag gemompel: “leuk” of misschien zelfs “gewoon saai”. Dan is het samen bekijken van de foto’s wellicht een manier om uw kind aan het praten te krijgen over datgene wat er op school is gebeurd. Een doordenkvraag kan ook helpen: “wat heb je vandaag geleerd, dat je gisteren nog niet wist?”

Ik was deze week in groep 5D waar juf Simone op een aanschouwelijke manier het ontstaan van de aarde liet zien. De kinderen hingen aan haar lippen en werden steeds nieuwsgieriger. Yara wilde heel graag weten hoe groot de aarde is en stelde voor om het op te gaan zoeken. De volgende dag kwam zij met een spontane mini-spreekbeurt de klas in en kon haar klasgenoten het juiste antwoord geven. Over gemotiveerde en lerende kinderen gesproken!

De geplande informatieavond voor de ouders van de groepen 4 over Snappet gaat niet door. Om u toch van informatie te kunnen voorzien, zullen Snappetcoaches Léon Baaij en Marleen Stroeve een informatieve film maken en die met u delen. Hier wordt u nog nader over ingelicht.

Beste ouders, ik hoop dat de kinderen lekker uitrusten (en u hopelijk ook) in deze herfstbreak. Ondanks corona is er genoeg te beleven in de stad en in de natuur!

Aansluitend aan deze week zijn er twee roostervrije dagen gepland. Dat betekent dat we elkaar terugzien op woensdag 28 oktober.

De volgende nieuwsbrief verschijnt in het weekend van 31 oktober.

Hartelijke groet,

nieuwsbrief-8