1 november 2020 | Nieuwsbrief

monicaBeste ouders,

In de herfstvakantie is het protocol voor het basisonderwijs op een aantal punten aangepast. Voor de volledigheid stuur ik het mee. Voor de Josephschool hebben we een paar zaken aangescherpt:

• Bezoekers en externe hulpverleners dragen in de hal en gangen een mondkapje.
  • Oudergesprekken worden online gevoerd, tenzij er redenen zijn om het gesprek wel in levende lijve te voeren.
  • Binnen ons (grote) team hebben we ook een aantal extra afspraken gemaakt over ontmoetingen en vergaderingen.

Na lang wikken en wegen hebben we besloten om de breng- en ophaaltijden niet te spreiden. Het brengen gaat eigenlijk heel goed. Wel vragen we u nadrukkelijk om van het ophalen geen social event te maken. Het gebruik van de familieschommel op het bloemenplein is na schooltijd niet meer toegestaan. En graag nog even uw aandacht voor het parkeren van fietsen en bakfietsen: s.v.p. niet op het talud voor het ingangshek. Hier moeten nl. al die fietsende kinderen langs!

Bij een aantal gezinnen is sprake van quarantaine wegens besmetting. Als die zich in de herfstvakantie heeft afgespeeld, heb ik daar niet over gecommuniceerd omdat het kind niet in contact is geweest met de klasgenoten. Bij nieuwe quarantaines hoop ik dat u mij op de hoogte stelt, zodat ik de communicatie met de overige ouders van de klas kan verzorgen.

We hebben plannen gemaakt voor de rest van dit kalenderjaar, aangepast aan de huidige maatregelen. Dat betekent dat er wellicht nog aanpassingen nodig zijn.

• Theateravonden. Het optreden voor de eigen ouders kan geen doorgang vinden helaas. De kinderen treden op voor een aantal andere groepen en voor hun broertjes en zusjes. Het optreden wordt gefilmd, zodat u thuis kunt genieten van het optreden van uw kind.
  • Sinterklaas. Vanzelfsprekend is er geen ludieke intocht en samenzang op het plein. We zorgen ervoor dat het ook in 2020 een heel gezellig en onvergetelijk feest wordt. Maar wel zonder uw support!
  • Kerst. We gaan in 4 groepen naar de kerk. Dat betekent 8 klassen tegelijk, met hun leerkrachten. Daardoor is het coronaproof en kunnen we de vieringen door laten gaan. We organiseren geen kerstdiners. Het brengen en ophalen in het donker brengt teveel risico’s met zich mee. Daarom hebben we besloten om op de vrijdag een kerstontbijt te organiseren. Een en ander in samenspraak met de klassenouders.
  • Excursies. Als er sprake is van een coronaproof activiteit, zoals het bezoek aan een museum, laten we deze leerzame uitstapjes doorgaan.
  • Gastlessen. Ook hierbij geldt dat er aanpassingen worden gedaan, zodat deze lessen doorgang kunnen vinden (bijv. Technolab).

Al met al een heel aantal punten waar we veranderingen in hebben aangebracht. Bij alles geldt eigenlijk dat we het heel jammer vinden, maar het op dit moment als enige optie zien. Gelukkig zijn er de blogs waardoor u als ouder toch een inkijkje krijgt in het schoolse leven van uw kind.

Ik wens u een heel fijn en ontspannen weekend!

Hartelijke groet,

nieuwsbrief-9