14 november 2020 | Nieuwsbrief

monicaBeste ouders,

De Sinterklaastijd is aangebroken en we verheugen ons al op deze gezellige tijd. Nu is het extra jammer dat u geen kijkje kunt komen nemen in de versierde school! Hopelijk wordt u via de klassenblogs goed op de hoogte gehouden en blijft u toch bij de school betrokken.

Ik heb u via een aparte mail geïnformeerd over de nieuwe manier om uw kind af te melden. Eigenlijk vind ik het onpersoonlijk om het op deze manier te gaan doen, maar ik denk dat het wel tijdwinst oplevert en meer overzicht voor de teamleden. Zeker nu alle ambulante collega’s ’s morgens buiten staan, is het namelijk lastig om alle telefoontjes aan te nemen.

Onze Snappet coach Léon Baaij heeft vorige week een film gemaakt met een duidelijke uitleg over het leermiddel Snappet. We werken op de Josephschool vanaf groep 4 met deze digitale verwerkingsmethode. Door de film wordt de werkwijze en de interpretatie duidelijk gemaakt. We merken dat er regelmatig vragen zijn; het aantal keren dat de film bekeken is, vind ik echt nog veel te laag. Neem eens de tijd op een regenachtige zondagmiddag en ga daarna het gesprek met uw kind aan. Nog leuker is het misschien wel om het filmpje samen te bekijken. Doen, hoor!

Sinds vorig jaar houden we een informatieavond over Snappet voor de ouders van de groepen 4. We hebben deze avond dit jaar vervangen door deze video. Het leek ons ook interessant voor ouders uit andere groepen.

Vrijdag ontvangen de kinderen uit groep 4 t/m 8 een tussenrapport met de aanvullende informatie, die u bij het juniverslag moest missen. Het is dus écht een basisverslag en alleen gericht op de hoofdvakken.

Fijn weekend gewenst!

nieuwsbrief-11