17 januari 2021 | Nieuwsbrief

monicaBeste ouders,

Wat was het een tegenvaller om te horen dat we langer dicht moeten blijven. Ik heb geen glazen bol, maar eerlijk gezegd verwacht ik niet dat we daadwerkelijk open kunnen op de 25e. Maar goed, we blijven natuurlijk hoopvol en positief!

De aanvragen voor de noodopvang zijn gehonoreerd als u geen tegenbericht heeft ontvangen. Het betekent dat er elke dag zo’n 100 – 140 kinderen op school zijn. En op de woensdag is het lekker rustig! We maken er hier op school het beste van; de kinderen zijn gemotiveerd en krijgen elke dag gym van de gymmeesters en wekelijks muziek van juf Arina. En natuurlijk is er ook tijd voor een potje loltrappen, vooral in de bovenbouw. Verstoppertje spelen in dat enorme schoolgebouw is favoriet! Liv uit groep 8 zocht wel een heel bijzonder plekje uit in de kantorengang.

En ondertussen wordt er ook thuis heel hard gewerkt. Ik heb zojuist eens uitgebreid de blogs van de verschillende groepen bestudeerd en ik ben gewoon ontroerd door alle foto- en filmmateriaal van de verschillende gezinnen. Iedereen maakt er het beste van, al is het vaak ingewikkeld om zorg en werk te combineren.

Ondertussen gaan bepaalde processen gewoon door: de adviesgesprekken van groep 8 zijn gevoerd en misschien nu nóg belangrijker dan anders. Het is moeilijker om een indruk te krijgen van het vervolgonderwijs, nu open dagen en avonden zijn gewijzigd in digitale bijeenkomsten.

Met instemming van de Medezeggenschapsraad heb ik het besluit genomen om de roostervrije dagen van 1 & 2 februari te cancellen. Als de school nog gesloten is, wordt er gewoon digitaal les gegeven en is er noodopvang. Als de school open is, zijn het normale lesdagen. Ik verwacht niet dat u die vrije dagen gereserveerd had voor een lang weekend weg; mocht dit wel het geval zijn, kunt u een verlofaanvrage indienen.

In verband met de lockdown hebben we het rapport voor de kinderen (vanaf groep 3) uitgesteld. Vooralsnog is het streven om het rapport op 8 maart uit te kunnen delen.

Gelukkig heeft u in het najaar een tussenoverzicht ontvangen, zodat u niet helemaal in het duister tast over de voortgang van uw kind.

Een fijn weekend gewenst,

verstoppertje