31 januari 2021 | Nieuwsbrief

monica

Beste ouders,

Zojuist hoorde ik het bericht van Minister Hoekstra dat de scholen wellicht opengaan op 8 februari. Ik heb er een kaarsje voor opgestoken!

Na dinsdagavond weten we meer. Mocht het niet zo zijn, dan kunt u zich opnieuw opgeven voor de noodopvanggroepen. We gaan alleen wel wat strenger selecteren. Er zijn zoveel kinderen (wel 145 op een dag) dat we de schaarse ruimte écht gaan verdelen. Dus we kijken naar de mogelijkheden, die u al gekregen heeft en roepen iedereen op om zelf ook na te denken over een goede oplossing. Maar goed, misschien zijn deze strenge woorden wel helemaal niet nodig!

Voor de zekerheid nog een keertje extra in de nieuwsbrief: de geplande studiedagen van 1 en 2 februari gaan niet door. Er is gewoon thuisonderwijs en de opvanggroepen staan ook paraat.

Maandag en/of  vrijdag starten de groepen 8 met een buitengymles. Een fijne manier om tóch de kinderen bij elkaar te hebben. De les zal gericht zijn op samenspel en samenwerking. Want dat hebben de kinderen misschien wel het meeste gemist!

Ik kan niet genoeg benadrukken dat u het thuis  zo geweldig doet. Het zal niet meevallen om al die kleine drakepitten in het gareel te houden. Bewaar kalmte en humor; liever een sommetje minder zonder stress dan alles af met gedoe tussen u en uw kinderen. En nogmaals de oproep om aan de bel te trekken bij de leerkracht als u het idee heeft dat uw kind moeite heeft met de instructies en niet genoeg kan doen. Ook als uw kind na een half uurtje klaar is, is het raadzaam om contact te maken. Want dan wordt u toch echt een beetje voor de gek gehouden door uw eigen kind.

Een ontspannen weekend gewenst!

nieuwsbrief-20