071 5132 263
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 29

Nieuwsbrief 29

10 april 2021 | Nieuwsbrief

monicaBeste ouders,

Na de quarantaine van groep 8C vorige week, was het vrijdag de beurt aan de kinderen (én aan beide leerkrachten) uit groep 8A om naar huis te moeten gaan. Natuurlijk weten we allemaal wat ons te doen staat, maar door het bericht van een nieuwe besmetting staat alles weer even stil. Ouders bellen, nadenken over de consequenties en geduld betrachten tot de GGD gebeld heeft in verband met het bron- en contactonderzoek. Ik hoop er weer het beste van en wens juf Francine, juf Ilse, de betreffende leerlingen en hun families veel succes.

Op donderdag 15 en vrijdag 16 april staat de Eindtoets gepland voor de kinderen van de groepen 8. Mochten deze data niet haalbaar zijn i.v.m. uitval van de kinderen, dan zoeken we een alternatief voor alle kinderen of voor de kinderen die niet aanwezig kunnen zijn.

Dia-eindtoets

De digitale Dia-eindtoets is één van de vijf goedgekeurde eindtoetsen waaruit scholen kunnen kiezen.

Waarom heeft de Josephschool gekozen voor de Dia-eindtoets?

  • Digitaal én adaptief: leerlingen worden getoetst op hun eigen niveau
  • Binnen één dagdeel af te nemen
  • Gemakkelijk en veilig in gebruik op elke computer, laptop of tablet
  • Digitale leerling-, groeps- en schoolrapportages
  • Diverse aanpassingen voor leerlingen met speciale onderwijsbehoeften

Toetsafname

Doordat er steeds één vraag op het scherm wordt weergegeven, houden de leerlingen overzicht en kunnen veel leerlingen zich beter concentreren. Ook begint ieder toetsonderdeel met een voorbeeldvraag. Zo weten leerlingen hoe de knoppen werken en hoe ze kunnen navigeren. Leerlingen kunnen vragen overslaan en terugbladeren naar de vragen die ze al hebben ingevuld. Zo kunnen ze tijdens de toets antwoorden opnieuw inzien en aanpassen.

Speciale ondersteuning

De Dia-eindtoets biedt diverse aanpassingen voor leerlingen met speciale onderwijsbehoeften:

  • Mogelijkheid tot vergroten (op de computer: de leesteksten, op de tablet: het hele scherm).
  • Aan een leerling kan extra tijd geboden worden (binnen bepaalde grenzen).
  • De toets kan in delen worden gemaakt. Elk toetsonderdeel moet wel worden afgemaakt in één sessie.
  • Voor kinderen met dyslexie is er een voorleesfunctie beschikbaar.

Nog meer weten over de Dia-eindtoets? Bekijk dan bijgevoegde folder.

 

Fijn weekend!

Monica Tolenaar

 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This