31 mei 2021 | Nieuwsbrief

Beste ouders,

We gaan de laatste periode van dit schooljaar in en er moet nog een hoop gebeuren. De personele formatie is ieder jaar een grote puzzel en dat is dit keer niet anders. Er zijn nog openstaande vacatures, maar het ziet er naar uit dat die spoedig ingevuld kunnen worden. Dan kunnen we de laatste “gaten dichten” en met de leerkrachten de uiteindelijke formatie doornemen.

Het Hemelvaartweekend werd een quarantaine voor de groepen 4B en 8D en hun leerkrachten. Dit Pinksterweekend is het de beurt aan de groepen 5D en 7B om thuis te blijven. Relatief gezien hebben we op onze grote school met heel weinig positieve leerlingen en / of medewerkers te maken. Het is geen feest als dit dan toch gebeurt en zeker met een lang weekend voor de boeg. Maar helaas, we zullen ermee moeten dealen. Ik wens de betreffende kinderen en collega’s sterkte toe en hoop dat er geen verdere besmettingen uit voort zullen vloeien.

In de komende week wordt het alternatieve afscheidsprogramma voor de kinderen van groep 8 georganiseerd. Een feestweek rond de school in plaats van een kamp. Natuurlijk ongelooflijk jammer dat het kamp niet door kan gaan, maar het programma voor komende week belooft veel ontspanning en plezier. Dank aan het groep 8 team voor hun creatieve wijze van organiseren!

Op donderdag 10 en vrijdag 11 juni komt de schoolfotograaf naar de Josephschool. Op ons verzoek heeft Esther Bosch (ouder van onze school en zelf een bekend fotograaf) eens wat onderzoek gedaan en ons een nieuw bedrijf geadviseerd. De promofoto’s zien er veelbelovend uit! Dit jaar zullen er groepsfoto’s worden gemaakt en individuele portretfoto’s. In verband met corona worden er geen broertjes / zusjes-foto’s gemaakt. Dat gaat natuurlijk niet om het gegeven dat broertjes en zusjes te dicht bij elkaar staan, maar om het feit dat er dan veel kinderen uit verschillende groepen door elkaar staan te wachten. Volgend jaar beter!

De werkwijze van de nieuwe fotograaf is min of meer hetzelfde; u ontvangt een code om in te loggen om daarmee rechtstreeks te bestellen.

Vrije dagen:

• Maandag 24 mei (Tweede Pinksterdag) is vrij.
  • Woensdag 23 t/m vrijdag 25 juni zijn roostervrije dagen. De kinderen zijn vrij.

Wist u dat u op de website alle informatie kunt vinden over vakanties voor volgend schooljaar? En nog meer zaken die interessant zijn om eens door te lezen!

Ik wens de collega’s die zaterdag meelopen met de Roparun veel succes en plezier toe. Er zijn ongelooflijk veel lege flessen ingezameld. De middenbouwgang bij meester Dexter leek wel op een magazijn van de supermarkt!