31 mei 2021 | Nieuwsbrief

Beste ouders,

De afgelopen week hebben de schoolverlaters een heerlijke week beleefd met sportieve en gezellige activiteiten. Zie foto’s verderop in deze nieuwsbrief.

Ook kregen de kinderen uit groep 8 deze week de uitslag van de Eindtoets. De school is verplicht om het schooladvies te heroverwegen als een kind een betere eindscore heeft behaald. Dat is vanzelfsprekend ook gebeurd. Maar eigenlijk is het ook heel mooi om te zien dat de meeste schooladviezen corresponderen met het reeds gegeven advies vanuit school.

Wij publiceren de resultaten van groep 8 jaarlijks in de schoolgids, mocht u daarin geïnteresseerd zijn.

Belangrijk is dat alle kinderen een plek gevonden hebben in het vervolgonderwijs.

Ik vraag nog een keertje of u de tevredenheidsenquête van SCOL wilt invullen. Het is fijn voor de school om feedback te krijgen zodat wij weten wat er leeft onder de ouders. En een compliment op zijn tijd is ook altijd leuk! Er schenen overigens technische problemen te zijn; dat heeft o.a. te maken met het gegeven dat wij de mailadressen uit ons administratiesysteem hebben gebruikt, terwijl u wellicht tegenwoordig een ander mailadres gebruikt. Is dat bij u nog steeds het geval, stuurt u dan een mailtje naar Marleen Stroeve via Schoudercom?

Het is heel jammer dat deze lijsten niet via Schoudercom verspreid kunnen worden, want die adressen houdt u zelf meestal up-to-date. Hierover sprekende: als er een klas gebeld moet worden i.v.m. quarantaine, blijkt soms dat u een ander telefoonnummer gebruikt. Wilt u elke wijziging s.v.p. doorgeven aan Fleur van Leeuwen, administratie? U kunt haar vinden via Schoudercom. Ook is gebleken dat u niet allemaal een noodnummer in Schoudercom heeft gezet. Het is echt in het belang van uw kind om hiervoor te zorgen.

De personele formatie voor het schooljaar 2021/2022 begint vorm te krijgen. We nemen binnenkort afscheid van een aantal collega’s en zijn dus druk doende om voor goede opvolging te zorgen. Dank aan de leden van de Medezeggenschapsraad voor hun bijdragen in de selectieprocedures.

• Kitty Nijssen uit groep 1/2E gaat de kleuterbouw verlaten om een eigen coachingpraktijk te gaan runnen. Meer dan 20 jaar was Kitty een enthousiaste en deskundige leerkracht op onze school.
  • Zoë Driessen uit groep 1/2B kiest voor een kleinere school. Zij heeft twee jaar bij ons gewerkt en slaat jammergenoeg een andere weg in.
  • Ilse Mooijman uit groep 8A en 8D zoekt het hogerop bij het voortgezet onderwijs. Na 18 jaar Joseph is het voor haar tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. De rol van o.a. brugklasmentor bij Da Vinci Lammenschans lijkt haar op het lijf geschreven.
  • Saskia Jesse-Mokkenstorm, uit groep 1/2D en 1/2G vervolgt haar carrière in de kunstensector. Zij gaat scholen adviseren en motiveren over cultuureducatie. Met haar achtergrond van de Academie voor Beeldende Kunst is dat een uitgelezen kans.

Afscheid nemen van deze leerkrachten is natuurlijk nooit fijn; maar het is mooi dat zij het beste hebben gegeven voor onze school. Ik wens hen dan ook alle geluk in hun nieuwe werkomgeving.

Fijn weekend allemaal!