071 5132 263
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 37

Nieuwsbrief 37

26 juni 2021 | Nieuwsbrief

monicaBeste ouders,

Bent u ook zo blij met de aangekondigde versoepelingen t.a.v. het Covid-19 beleid? Met plezier kan ik u mededelen dat we vanaf maandag a.s. de mondkapjes kunnen laten vervallen. De 1.5 m afstand tussen de volwassenen blijft onverminderd van kracht, evenals de gezondheidscheck (zie bijlage).

We schrappen ook de aangepaste breng- en haaltijden. Vanaf maandag gaan de deuren weer open om 8.30 uur. De lesdag begint om 8.45 uur. Alle kinderen komen om 15.00 uur naar buiten en op woensdag om 12.30 uur. Nog steeds is de vraag om het schoolplein zo snel mogelijk te verlaten. Ook blijven de looproutes gehandhaafd.

De afspraken rond het thuisblijven zijn ongewijzigd. Dus bij klachten blijven medewerkers en leerlingen thuis. Ook de quarantaineplicht blijft vooralsnog bestaan.

Op deze manier ronden we de laatste weken van dit schooljaar af. Als er nieuwe maatregelingen of versoepelingen bekend zijn, dan heroverwegen we de nu bestaande afspraken.

Met dank aan de leden van de Medezeggenschapsraad voor hun constructieve bijdragen.

Het was een race tegen de klok om de kinderen te kunnen informeren over wie hun nieuwe leerkracht wordt in het komende schooljaar. Het is een toer om de juiste combinaties te kunnen maken. Aan sommige leerkrachten hebben we gevraagd om van groep te wisselen of om hun werkdagen te ruilen. En dan is het afwegen welke groep en welke leerkracht(en) het beste bij elkaar zullen gaan passen. Aangezien er 33 groepen zijn, is dat best een klusje!

We moesten op het laatste moment nog wijzigingen doorvoeren door het feit dat er collega’s een andere baan hebben geaccepteerd. Voor het eerst merken we ook op de Josephschool de krapte op de arbeidsmarkt. In en om Leiden viel het nog mee, afgezet tegen de cijfers uit de grote steden en andere regio’s. Scholen mogen in het nieuwe schooljaar meer personeel aannemen i.v.m. de toegezegde gelden vanwege corona. Dat betekent dat er ook nieuwe banen gecreëerd kunnen worden, waardoor de vraag naar nieuw personeel is toegenomen.

Tot onze spijt neemt juf Odette van Hartingsveldt afscheid van de school. Na bijna 20 jaar stapt zij over naar het Wellant College in Oegstgeest, een VMBO school met een groen tintje. Een school naar haar hart en heel goed passend bij haar competenties en wensen.

Gisteren werd bekend dat ook juf Lotte Broers de school gaat verlaten. Zij vertrekt naar een kleinere school in Leiderdorp.

Beide collega’s wens ik veel geluk en succes op hun nieuwe werkplek!

Dat betekent dat de dinsdag uitgestuurde formatie-indeling nog gewijzigd kan worden. Ik houd u vanzelfsprekend op de hoogte.Monica Tolenaar

De gehele nieuwsbrief lezen: klik hier 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This