17 juli 2021 | Nieuwsbrief

De laatste nieuwsbrief van schooljaar 2020-2021 alweer. Het klinkt obligaat, maar ook dit schooljaar is voorbij gevlogen. Ondanks de lockdown en alle perikelen rondom corona, kijk ik dankbaar terug op dit jaar. Binnen de veilige omgeving van de school zijn er bepaalde rituelen en routines. Zo werk je als leerkracht écht samen met de kinderen toe naar het jaarlijkse afscheid. Vooral bij jonge kinderen kan dat een ding zijn. Terwijl ik dit bericht schrijf, is de laatste bedrijvige ochtend nog in volle gang. Ik zie kleuters als een kuikentje achter hun juf aanlopen. Sommigen met een beetje pijn in de buik vanwege het afscheid.

In deze laatste nieuwsbrief wens ik alle schoolverlaters een mooie toekomst toe. Ik hoop dat de 8e groepers op de Joseph hebben geleerd dat leren leuk is. Dat je je leven lang mag leren. Dat je nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen je stappen laat zetten. Dat je vrienden belangrijk zijn. Dat je ruzies altijd uit moet praten. Dat je altijd een nieuwe start kunt maken. Dat er altijd volwassenen om je heen staan, die er voor jou zijn. Dat samenwerken je verder brengt. Dat niet alles vanzelf gaat. Dat doorzetten nodig kan zijn. Dat je op jezelf kunt vertrouwen. Dat je altijd welkom blijft op de Joseph!

We hebben veel verhuizers dit jaar. Ook van deze gezinnen nemen we afscheid en wensen we een mooie doorstart op een andere school toe. In Spanje, Delft, Apeldoorn, Utrecht en de andere plaatsen waar jullie je gaan vestigen.

Ik wil alle ouders danken voor de fijne samenwerking. De vrijwilligers, die er mede voor zorgen dat de kinderen het goed hebben op onze school. Helemaal geweldig!

En last-but-not-least dank ik mijn collega’s. Ik ben trots op jullie en dank je voor je tomeloze inzet, voor je deskundigheid, voor het plezier dat er soms vanaf spat, voor de positief kritische feedback, voor je doorzettingsvermogen in de corona tijd.

Een speciaal gedag aan de collega’s, die de Joseph gaan verlaten. Het ga jullie goed! (en een speciaal welkom terug aan juf Renate)!

Tijdens de persconferentie van 13 augustus hoop ik geïnformeerd te worden over hoe we op 30 augustus kunnen gaan starten.

Geniet nu allemaal van de vrijheid, voor zover dat mogelijk is.

Met vriendelijke groet,

Directeur St. Joseph