4 september 2021 | Nieuwsbrief

De kop is eraf en de eerste week is voorbijgevlogen. Wat is het toch een feest om alle kinderen gezond en wel weer terug te zien op school! Hierbij een speciaal welkom aan onze nieuwe 4-jarige kleuters, die afgelopen dinsdag hun basisschoolcarrière zijn gestart, maar ook aan de nieuwe leerlingen, die zijn ingestroomd vanuit een andere school. Ik hoop dat jullie een fijne en leerzame tijd gaan beleven op de Joseph.

Vorige week heb ik u de nieuwste updates t.a.v. het coronabeleid gestuurd. We hebben een aantal maatregelen losgelaten, maar moeten helaas voorzichtig blijven. Naar ik heb begrepen, zijn de besmettingen in Leiden opgelopen. Dus houdt u zich alstublieft aan de afspraken? In de directe omgeving zijn er al klassen in quarantaine en ik hoop zo dat we daar verre van kunnen blijven op onze school. De kinderen van groep 3 & 4 gaan vanaf maandag weer alleen de school in; bereidt u hen daar thuis op voor? Ze weten de weg en voelen zich al vertrouwd in het lokaal en bij de leerkracht. Ook kunnen ze heel goed zelf hun jas ophangen en de tas uitpakken; dat hebben ze tenslotte afgelopen schooljaar ook heel goed gedaan! Laten we hen die zelfstandigheid niet meer afnemen en erop vertrouwen dat ze het aankunnen.

Er staat een aantal activiteiten op stapel in de komende tijd:

Allereerst openen we het schooljaar traditiegetrouw op een manier, die past bij onze identiteit. Op woensdag 8 september gaan we naar de Petruskerk voor de openingsviering. Het is een mooi moment om, weliswaar in twee shifts, aan elkaar te laten zien dat we samen één school vormen. We wensen elkaar een mooi schooljaar toe en vieren dit met jong en oud. De leerlingen van groep 7 & 8 helpen de leerkrachten van de kleuters en lopen gezamenlijk door de wijk. Altijd een heel mooi gezicht! Helaas is het dit jaar niet toegestaan om u als publiek te verwelkomen in de kerk, maar er zullen ongetwijfeld leuke foto’s voorbij komen. En vraag uw kind ernaar; ze leren ook weer nieuwe liedjes om tijdens de viering mee te kunnen zingen. Meer info vindt u elders in deze nieuwsbrief.

Op 7 september om 19.30 uur  is de informatieavond voor de kleutergroepen. Via de leerkracht krijgt u de meer gedetailleerde info te horen. Deze avond is helaas alleen toegankelijk voor de ouders van de kinderen, die vanaf januari 2021 zijn gekomen én die het oudste kind in het gezin zijn. We hebben berekend dat het dan, qua aantallen, moet lukken om één ouder per gezin tegelijkertijd in het lokaal te kunnen ontvangen. We vragen u vriendelijk om bij het lopen en bewegen in het lokaal een mondkapje te dragen.

Wilt u zich van tevoren aanmelden bij de leerkracht?

We zijn heel blij dat dit keer de schoolreisjes door kunnen gaan:

Op maandag 13 september gaan de groepen 6 t/m 8 naar Duinrell.

Op dinsdag 14 september gaan de groepen 1 t/m 3 naar Linnaeushof.

Op vrijdag 17 september gaan de groepen 4 & 5 naar Drievliet.

Via de leerkrachten ontvangt u de gedetailleerde informatie over de dag. Let u op mogelijk gewijzigde eindtijden? En een zeer dringend verzoek (hoe ongezellig dan ook) om het halen en brengen écht te beperken tot één volwassene per kind.