071 5132 263
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 2

11 september 2021 | Nieuwsbrief

mBeste ouders,

We hebben twee intieme vieringen achter de rug; de kinderen wensten elkaar een mooi schooljaar toe op verschillende manieren. Het thema “respect” kwam in de verhalen, gedichten en liedjes goed tot uitdrukking. En natuurlijk hopen we dat alle wensen werkelijkheid zullen worden in dit nieuwe schooljaar!

   In deze startweken wordt er veel aandacht besteed aan de groepsvorming. Na de vakantie moeten de kinderen wennen aan een nieuwe leerkracht, aan elkaar en misschien aan nieuwe leerlingen in de groep. Door de lessen uit het Deugdenproject en de Kanjertraining leren de kinderen om elkaar te vertrouwen in verschillende situaties. In de komende week vinden de schoolreisjes plaats. De kinderen gaan dan in een ontspannen en vrolijke setting met elkaar om en ook dat draagt bij aan de groepsvorming in de klas.

op weg naar de kerk

Op 21 september organiseren we voor de ouders van groep 3 een avond over het leesonderwijs. We doen dit jaarlijks omdat het proces van het leren lezen essentieel is voor het schoolsucces van de leerlingen. Ouders uit voorgaande jaren waardeerden deze avond als zeer positief. We bieden u deze avond aan en hopen minimaal één ouder per gezin te kunnen begroeten. U kunt zich aanmelden via de leerkrachten en van hen ontvangt u de meer gedetailleerde informatie. De spreker op deze informatieve avond is Jolanda Roelfsema, een deskundige op het gebied van lezen en dyslexie.

Even een nadrukkelijke vraag omtrent het fietsparkeren tijdens de breng- en haalmomenten: wilt u zo vriendelijk zijn om het trottoir bij het opgehoogde weggedeelte direct voor de school vrij te laten van fietsen? Er moeten honderden kinderen door de smalle ingang bij het hek en u verspert de doorgaande routes met uw fiets en bakfiets. Probeer de fietsen aan de overkant te parkeren of verspreid ze over het gehele trottoir tot aan Vollenhovekade en Burggravenlaan. De verkeersveiligheid is een gemeenschappelijke taak van ons allen. Onze actieve verkeerscoördinatoren zijn trouwens nog op zoek naar brigadiers. Als u zelf gebruik maakt van deze route via de Burggravenlaan, ziet u ongetwijfeld de meerwaarde van de hulp van deze actieve ouders. Meldt u zich aan bij Koen de Wit via Schoudercom om een klein steentje bij te dragen.

Monica Tolenaar

De gehele nieuwsbrief lezen: klik hier 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This