18 september 2021 | Nieuwsbrief

De week van de schoolreisjes is voorspoedig verlopen met fantastisch weer, veel speelplezier en heel weinig pleisters. Hartelijk dank aan de ouderraad, die het budget voor de groepen 4 & 5 heeft aangevuld, zodat er toch nog een frietje kon worden geserveerd. Een aantal ouders opperde om de bijdrage te verhogen, maar dat is op zo’n korte termijn niet mogelijk en ook niet wenselijk. We weten nu dat de tarieven van de parken en de bussen dermate prijzig zijn, dat de schoolreisjesbijdrage volgend schooljaar opgehoogd moet worden naar € 30,- per kind. Dank aan de collega’s voor de organisatie en de slapeloze nachtjes!

Op de kalender stond een aantal activiteiten nog met “potlood” beschreven, omdat het niet duidelijk was wat er zou gaan lukken. In de vakantie hebben we besloten om het Pleinfeest nog niet te organiseren, omdat er nog te veel onduidelijkheid bestond over de te nemen maatregelen. Eerlijk gezegd dacht ik dat deze annulering in de eerste mailing door mij was gecommuniceerd. Maar bij het nalezen, bleek dit feest niet expliciet te zijn genoemd. Mijn oprechte excuses als dit voor verwarring heeft gezorgd.

Na de laatste persconferentie weten we dat de quarantainemaatregelen voor klasgenoten niet meer van kracht zijn; wat een opluchting!

We organiseren dinsdag a.s. de ouderavond over het leren lezen en dan moeten we ons nog aan de 1,5 m houden, dus we organiseren deze avond in twee shifts. Maar wat een heerlijk vooruitzicht om de theateravonden weer als vanouds te kunnen houden; mét publiek op de tribune!

In de komende weken staan de kind-oudergesprekken gepland, evenals de kennismakingsgesprekken met ouders in de jongere groepen. U bent via Schoudercom uitgenodigd en kunt een tijdstip aangeven. Als u dit vergeet, zal de leerkracht een tijdstip kiezen. Ik hoop dat u het net zo belangrijk vindt als wij, om samen met uw kind kennis te maken met de leerkracht (en), die uw kind in dit schooljaar zal begeleiden.