2 oktober 2021 | Nieuwsbrief

Even met de neus op de feiten gedrukt. Dat gevoel bekroop mij toen het telefoontje kwam van een gevaccineerde collega, die tóch besmet bleek te zijn met het coronavirus. Gelukkig herstelt zij voorspoedig en konden we haar groep opvangen deze week.

Onze conciërge meester Joop zal dinsdag een operatie ondergaan. Hij was in de afgelopen weken af en toe op school, maar nu zullen we hem voor langere tijd moeten missen. Beterschap gewenst, lieve collega!

Drie oktober is begonnen; we startten gezamenlijk de dag op het bloemenplein met het zingen van de liedjes van de Minikoraal. Met als hoogtepunt natuurlijk het lied “Lalala-Leiden” van onze bekende plaatsgenoot. Dankjewel Jochem!

Hoewel het lekker nat werd, was de Minikoraal weer als vanouds. Niet alleen de kinderen van groep 7 & 8 uit Leiden en omstreken hadden het naar hun zin. Ook alle aanwezige volwassenen genoten met volle teugen, ondanks de regen.

lala    minikoraal

Op dinsdag 5 oktober is het de dag van de leraar. Op de Josephschool worden niet alleen de leraren, maar wordt ook al het andere personeel in het zonnetje gezet.

De ouders van de groepen 4 zijn uitgenodigd via Schoudercom voor de informatieavond op woensdag 27 oktober over het gebruik van Snappet. Hiermee worden onze lessen rekenen en spelling vormgegeven. Onze eigen Snappetcoach Léon Baaij vertelt u over de werkwijze én geeft u tips hoe u de verhalen van uw kind kunt volgen. Écht een aanrader! Graag noteren in uw agenda en aanmelden via de poll. Neem alvast een kijkje van tevoren https://nl.snappet.org/

Een fijn en vrolijk Leids Ontzet gewenst. Tot ziens op dinsdag 5 oktober!