071 5132 263
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief 8

30 oktober 2021 | Nieuwsbrief

mBeste ouders,

De eerste week met ouders in de school is achter de rug. Heerlijk om u weer wat meer in de buurt te hebben! Maar ook zorgen; juist in deze week zijn de besmettingscijfers sterk gestegen en ook een aantal gezinnen van de Joseph heeft daar mee te dealen. Ik zal dit onderwerp dan ook ter advisering voorleggen aan de medezeggenschapsraad a.s. dinsdag. We weten meer na de persconferentie, dus misschien is een koerswijziging dan wel duidelijk.

   Vooralsnog ga ik ervan uit dat de theateravonden van de groepen 5 in de komende week door kunnen gaan. We hebben per kind twee volwassen bezoekers uitgenodigd en met enig kunst- en vliegwerk is het dan mogelijk om bijv. de 1,5 m afstand tussen de volwassenen weer in te voeren. Het zou ook zo kunnen worden dat er slechts één volwassene binnen kan komen. Ik houd u vanzelfsprekend op de hoogte!

In de groepen 6 t/m 8 zijn in de afgelopen weken de digitale en adaptieve DIA toetsen afgenomen. Dit zijn de landelijk genormeerde toetsen, die wij in gebruik hebben genomen i.p.v. de CITO. Normaliter worden er in deze fase van het schooljaar geen toetsen gemaakt, omdat we al beschikken over de gegevens uit juni van het vorige schooljaar. Dat we het nu wel hebben gedaan, is om de overgang van het ene systeem naar het andere soepel te laten verlopen.

De kinderen ontvangen vrijdag hun resultaten op papier en nemen die in een gesloten envelop mee naar huis. U ontvangt tevens een uitgebreide toelichting. Daarnaast verwijs ik u naar de website van www.diatoetsen.nl  Naar aanleiding van deze toets worden er in principe geen aparte oudergesprekken gevoerd.

kaarsAanstaande dinsdag staan wij op school stil bij Allerzielen en wordt er in de klassen gesproken over het verlies van dierbare personen. Er wordt een lichtje aangestoken met daarbij de vraag: “Voor wie steek jij een kaarsje op?”

Monica Tolenaar

De gehele nieuwsbrief lezen: klik hier 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This