30 oktober 2021 | Nieuwsbrief

De eerste week met ouders in de school is achter de rug. Heerlijk om u weer wat meer in de buurt te hebben! Maar ook zorgen; juist in deze week zijn de besmettingscijfers sterk gestegen en ook een aantal gezinnen van de Joseph heeft daar mee te dealen. Ik zal dit onderwerp dan ook ter advisering voorleggen aan de medezeggenschapsraad a.s. dinsdag. We weten meer na de persconferentie, dus misschien is een koerswijziging dan wel duidelijk.

Vooralsnog ga ik ervan uit dat de theateravonden van de groepen 5 in de komende week door kunnen gaan. We hebben per kind twee volwassen bezoekers uitgenodigd en met enig kunst- en vliegwerk is het dan mogelijk om bijv. de 1,5 m afstand tussen de volwassenen weer in te voeren. Het zou ook zo kunnen worden dat er slechts één volwassene binnen kan komen. Ik houd u vanzelfsprekend op de hoogte!

In de groepen 6 t/m 8 zijn in de afgelopen weken de digitale en adaptieve DIA toetsen afgenomen. Dit zijn de landelijk genormeerde toetsen, die wij in gebruik hebben genomen i.p.v. de CITO. Normaliter worden er in deze fase van het schooljaar geen toetsen gemaakt, omdat we al beschikken over de gegevens uit juni van het vorige schooljaar. Dat we het nu wel hebben gedaan, is om de overgang van het ene systeem naar het andere soepel te laten verlopen.

De kinderen ontvangen vrijdag hun resultaten op papier en nemen die in een gesloten envelop mee naar huis. U ontvangt tevens een uitgebreide toelichting. Daarnaast verwijs ik u naar de website van www.diatoetsen.nl  Naar aanleiding van deze toets worden er in principe geen aparte oudergesprekken gevoerd.

kaarsAanstaande dinsdag staan wij op school stil bij Allerzielen en wordt er in de klassen gesproken over het verlies van dierbare personen. Er wordt een lichtje aangestoken met daarbij de vraag: “Voor wie steek jij een kaarsje op?”