5 november 2021 | Nieuwsbrief

Corona begint ons weer in de greep te krijgen en daarom zijn we genoodzaakt om aanpassingen door te voeren in de afspraken over ouders in de school. Deze afspraken starten op maandag 8 november:

Voor de kleutergroepen betekent dit dat we weer gebruik gaan maken van de schuifpuien om naar binnen te gaan en niet meer via de gangen. De uitnodiging om af en toe mee de klas in te komen met uw kind, blijft vooralsnog bestaan. Alleen geldt vanaf maandag 8 november daarbij de vraag om dan een mondkapje te gebruiken.

Bij de groepen 3&4 loopt het brengen goed; we zien dat u eigenlijk niet zoveel gebruik maakt van de uitnodiging om binnen te komen. Ook hierbij geldt: als u naar binnen komt, doe dat dan mét een mondkapje.

Personeelskrapte op de Josephschool:

Op de Joseph hadden we tot voor kort geen problemen om nieuwe collega’s aan te trekken. De school is populair, niet alleen bij ouders en kinderen, maar ook bij het onderwijzend personeel. Het personeelsverloop blijft redelijk binnen de perken en we hebben zelfs leerkrachten, die weer terugkomen nadat ze een tijdje ergens anders hebben gewerkt. Desondanks is er sprake van aanstaande vacatures en maak ik me zorgen over de manier hoe we die gaan invullen. Daarom een vraag aan u: kijk ook eens rond in uw netwerk en maak een beetje reclame voor onze school. Heeft u zelf een onderwijsbevoegdheid en heeft u tijd over…. loop dan eens binnen of maak een afspraak!

Deze week was er weer een groep, die ik thuis moest laten blijven. In de komende week gaat dat zeer waarschijnlijk weer gebeuren. En we schuiven met de leerkrachten, zodat niet elke keer dezelfde groep de dupe is. Zo moet in de komende week de muziekles in de bovenbouw vervallen, zodat de meester “gewoon” voor de klas kan en er een andere leerkracht wordt vrij gespeeld. Dit soort keuzes zullen wij als school steeds meer moeten gaan maken. De griepgolf is nog niet begonnen, maar de nood is hoog. U zult er écht rekening mee moeten houden dat u ook voor uw kind het bericht krijgt om thuis te blijven.  Soms weet ik het pas ’s morgens en dan is het snel schakelen om iedereen tijdig te kunnen bereiken. Ik ga er dan ook vanuit dat u de Schoudercom berichten in de gaten houdt.

Maak het eenvoudiger voor leerkrachten en interessanter voor... - De  Standaard Mobile

Tóch een fijn en gezond weekend gewenst!!