20 november 2021 | Nieuwsbrief

Vrijdag ging de 6e groep van de Josephschool in quarantaine. Op een totaal van 33 groepen valt dat misschien nog wel mee. Er zijn scholen, die écht de deuren moesten sluiten en dat is bij ons gelukkig nog niet het geval. Het valt op dat er groepen zijn, waar nog geen besmetting heeft plaatsgevonden en in de kleutergroepen lijkt er niets aan de hand. De cijfers lopen op vanaf groep 5.

We hebben wel veel ziekmeldingen binnen gekregen in de afgelopen week. Ik adviseer u dringend om dan toch in ieder geval een zelftest af te nemen bij uw kind. Het valt niet mee om een afspraak bij de lokale GGD te kunnen maken. Het is vervelend om lang in de wacht te staan of überhaupt geen aansluiting te kunnen krijgen. Toch blijft die officiële PCR test na 5 dagen quarantaine de norm om weer naar school te mogen gaan.

Als een klas weer terugkeert naar school, gebeurt dat druppelsgewijs en is afhankelijk van het moment waarop de kinderen hun testuitslag hebben ontvangen. Dan begint het échte maatwerk voor de leerkrachten; het switchen tussen digitaal en fysiek onderwijs. Houdt u er rekening mee dat een leerkracht niet meteen in staat is om uw mailtjes en vragen onder schooltijd te beantwoorden. Daar hebben ze écht de tijd niet voor!

Ook voor veel ouders is het grote geregel weer begonnen. Lesgeven aan je eigen kind is niet het gemakkelijkste wat er is, zeker niet als er eigen werk ligt te wachten. Ik hoop dat het u lukt om alle ballen weer in de lucht te houden. Gelukkig is het de tijd om Sinterklaasliedjes te zingen en zo weer vrolijk de dag te kunnen eindigen!

Fijn weekend gewenst,