071 5132 263
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 13

Nieuwsbrief 13

4 december 2021 | Nieuwsbrief

mBeste ouders,

Wat hadden we een ongelooflijk gezellig Sinterklaasfeest dit jaar. De Goedheiligman maakte eerst een tourtje langs alle 33 groepen van de school en was zwaar onder de indruk van al die lieve kinderen. Daarna installeerde Sint zich met zijn gevolg in de speelzaal waar de onderbouwgroepen bij hem op bezoek kwamen. En in de bovenbouw werden de meest creatieve surprises uitgepakt. Ook waren we verrast door de leuke gedichten. Kinderen én ouders dank voor al jullie enthousiasme!

   Dank aan alle collega’s, die vrijdag extra zijn gekomen zodat hun klas tóch op school het feest kon vieren. Het was duimen, maar er was geen enkele groep in quarantaine. En de kinderen, die dat wel waren, werden verrast met een cadeautje en konden vaak online meedoen. Wat zijn we daar toch lekker handig in geworden dankzij corona! Dank aan de ouderraad voor de extra ondersteuning en de catering, waar Sint en de Pieten zo van hebben genoten.

   Als alles goed gaat, hebben we drie weken de tijd voor de kerstperiode. Dat betekent dat we voldoende tijd hebben om hier aandacht aan te schenken. Samen met de Medezeggenschapsraad hebben we gekeken welke aanpassingen er nog nodig zijn in de komende periode. In een eerder stadium hadden we al besloten om de musicals van de groepen 7 niet meer op te voeren. Doordat we, juist in die groepen, te kampen hadden met quarantaine en personeelskrapte was het oefenen niet meer te realiseren. Het alternatief: ’s avonds liederen zingen op het plein, is door de huidige maatregelen jammer genoeg ook niet haalbaar. Het kerstdiner van donderdag 23 december wordt gewijzigd in een gezellig kerstontbijt. Ook dán kunnen we schemeren met lichtjes en een mooie kerstsfeer in de klas creëren. Dit betekent dat de vrije middag voor groep 1 t/m 3 niet nodig is en de kinderen gewoon tot 15.00 uur op school blijven. De viering vindt dit jaar in de eigen klas plaats i.p.v. in de Petruskerk. Natuurlijk jammer, maar wel zo intiem. De commissie is al druk bezig met de voorbereidingen om er een sfeervolle dag van te maken.

Traditiegetrouw zamelen we met Kerst voedselpakketten in voor de Voedselbank in Leiden. U kunt uw bijdrage door uw kind laten afleveren in de eigen klas van maandag 6 t/m vrijdag 17 december. In de bijlage vindt u de lijst met de aanbevolen producten. Vorig jaar was de Voedselbank erg blij met de grote opbrengst, dus dat smaakt naar meer! [zie bijlage]

Als bijlage stuur ik u de laatste beslisboom toe. Hij dateert van donderdag 2 december. Maar het allerlaatste nieuws is: Kinderen hoeven geen PCR test meer bij de GGD af te laten nemen om te testen of ze weer naar school mogen. Een negatieve zelftest is voldoende. De zelftesten voor de kinderen worden hoogstwaarschijnlijk volgende week bij school afgeleverd. De kinderen vanaf groep 6 ontvangen een set om mee naar huis te nemen. Indien u daar geen prijs op stelt, kunt u dat kenbaar maken aan de leerkracht.

Ik wens alle gezinnen, ondanks de restricties, een vrolijk Sinterklaasfeest toe!

Monica Tolenaar

De gehele nieuwsbrief lezen: klik hier 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This