11 december 2021 | Nieuwsbrief

Een nieuw dieptepunt deze vrijdag met maar liefst 5 groepen thuis. Laten we hopen dat het in de komende week weer gaat afnemen! Het aantal coronabesmettingen valt relatief mee, maar we hebben ook te kampen met andere uitval van het personeel. Vooralsnog ga ik uit van een normale kerstvakantie en hoop ik dat we open kunnen blijven. We wachten de volgende persconferentie met enige spanning af.

Kerstattentie

Alle medewerkers van de Josephschool zijn verrast met een leuke kerstattentie namens de Ouderraad en de Medezeggenschapsraad. We zijn hierdoor aangenaam verrast en danken jullie hartelijk! De prachtige brief van voorzitter Ouderraad Wesley voeg ik als bijlage toe!

De klaslokalen en de aula zijn deze week weer veranderd in sfeervolle kersttaferelen. Door het uitvallen van meester Joop was het alle hens aan dek voor de collega’s. Normaliter is Joop de grote magazijnmeester en bewaakt de orde als er in 33 lokalen bomen worden neergezet. En het is net als thuis; op de een of andere manier vergeet je dat de lichtjes kapot waren en weet je ook niet meer zo goed welke versiering er bewaard is gebleven. De nieuwe kerstboom in de aula is een tikkie kleiner dan de vorige, maar staat als stralend middelpunt op het podium. De kinderen genieten er zichtbaar van als ze langs die grote boom lopen.

Onze jaarlijkse kerstactie voor de Leidse Voedselbank komt al aardig op gang. U doet toch ook weer mee? De kratten staan in de lokalen, dus de kinderen kunnen zelf hun bijdrage mee naar binnen nemen.