071 5132 263
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 15

Nieuwsbrief 15

18 december 2021 | Nieuwsbrief

mBeste ouders,

Ik doe gewoon net alsof het eigenlijk al vrijdag 24 december is en dat de vakantie om 12.00 uur is begonnen. Zoals gepland. Helaas liep het anders en konden we deze bijzondere periode van het jaar wederom inkorten. Volgens mij was het in alle groepen een heel fijne kersttijd met als sfeervolle afsluiting de viering in de klas met het kerstontbijt. Dank aan de klassenouders, die ook snel  moesten schakelen om alles op tijd georganiseerd te krijgen.

   Voor de kinderen is het écht vakantie en ik hoop dat ze er, ondanks de beperkingen, ten volle van zullen genieten. De komende week wordt het in veel gezinnen druk met het verdelen van aandacht over werk en kinderen. De kinderen, die gebruik zullen maken van de noodopvang, worden gewoon in het eigen lokaal verwacht bij de eigen leerkracht. We zullen soms wat kinderen bij elkaar zetten om de situatie meer werkbaar te maken. Het is anders ook wel een beetje saai als je in je eentje bij de juf bent…

Dit is de laatste nieuwsbrief uit 2021 en een gepast moment om terug te blikken op het voorbije jaar. Natuurlijk had corona grote impact op ons allemaal, maar we hebben ook weer zoveel leuke en bijzondere momenten beleefd. Via de klassenblogs proberen we u steeds mee te laten kijken naar datgene wat er in de groepen gebeurt. Tijdens het kerstontbijt sprak ik Teun (3C) met zijn moeder, die aan haar had verteld dat hij zo blij was dat zijn ouders de Josephschool hadden uitgezocht. Zó schattig! Natuurlijk gaat niet altijd alles van een leien dakje en is niet elk kind zo tevreden als Teun. Ook hier zijn soms conflicten tussen kinderen, kinderen die zich onbegrepen voelen of groepen waar we alle zeilen bij moeten zetten. Soms is er maar weinig progressie en moeten we tevreden zijn met heel kleine stapjes. Maar wat ben ik er trots op dat onze grote Josephschool met de kinderen, ouders en leerkrachten een hechte gemeenschap vormt.

En er is een leuk nieuwtje te vertellen: vanaf januari gaan we drie ruimtes van Smallsteps (boven het Peuterpalet) huren. We hebben namelijk nergens meer ruimte over en dat werd een steeds groter probleem. Dat betekent dat we ons eigen Maak Lab kunnen inrichten; een werkplek voor de technieklessen in nauwe samenwerking met het Technolab. In een volgende nieuwsbrief vertel ik u hier meer over. Het middelste lokaal zal worden ingericht om de lessen voor de groepen Anders Leren en Leren Leren te verzorgen. En dat lokaal is ook te gebruiken door onze muziekdocenten, die het fijn vinden om niet meer met gitaar, toets- en andere instrumenten te hoeven  sjouwen. En het laatste lokaal wordt het Werk Lab. Een stille ruimte voor de collega’s, bestemd voor rustig werken of overleg. Genoeg om ons mee bezig te houden in de komende week, dus.

Ik wens u fijne feestdagen toe en een hoopvol en gezond 2022. Hartelijk dank voor uw grote betrokkenheid en steun in de afgelopen tijd!

Monica Tolenaar

De gehele nieuwsbrief lezen: klik hier

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This