15 januari 2022 | Nieuwsbrief

We zijn begonnen! Met beurtelings een groep thuis en enige creativiteit om de personele gaten te dichten, zijn we optimistisch van start gegaan. En we zagen gelukkig veel blije kinderen! En het is heel goed gelukt om alle chromebooks weer op tijd op school terug te krijgen. Hulde hiervoor.

Het blijft van groot belang om regelmatig te testen. Het gebeurt vaak dat kinderen weinig tot geen klachten vertonen en toch besmet blijken te zijn. Als u en uw kind geen principiële bezwaren hebben tegen het dragen van een mondkapje, vraag ik u dringend om het gebruik ervan opnieuw onder de aandacht te brengen. Het gaat hier om kinderen vanaf groep 6. Doordat wij het mondkapje niet mogen verplichten, merken we dat we tegen pedagogische beperkingen aanlopen. De kinderen voelen die ruimte en worden nonchalanter of zelfs enigszins baldadig. Als je je mondkapje op je hoofd zet, heb je hem toch ook op? Deze discussie willen we niet aangaan.

De extra activiteiten van de komende tijd zijn helaas nog afgelast. Het gaat hierbij om de informatieavond voor de ouders van groep 1/2 en de theateravonden voor deze groepen. De kinderen uit de kleutergroepen hebben liedjes geoefend o.l.v. juf Arina die via de blogs met u gedeeld zullen worden. Dan lijkt het toch een beetje op een écht optreden.

Er is goed nieuws te melden over de gezondheid van meester Joop, onze geliefde conciërge. Zijn medische behandelingen zijn achter de rug en hij heeft het voornemen om vanaf februari weer rustig te beginnen gedurende 3 ochtenden per week. Juf Suzanne Frambach van groep 1/2H is thuis om zich te kunnen voorbereiden op de naderende  bevalling en juf Iris Candido is juist weer terug van haar verlof en gestart in groep 1/2I.

Elders in deze nieuwsbrief leest u de aankondiging van het enige echte MAAKLAB van de Josephschool. Vanaf januari huren wij drie ruimtes van Smallsteps, zodat we wat ruimer in het jasje komen te zitten. Alle 33 lokalen zijn bezet door onze 33 groepen en zelfs in de teamkamer wordt er les gegeven aan de groepen Anders Leren en andere kleinere groepen. De nieuwe lokalen zijn te bereiken via de buitentrap en bevinden zich op de eerste etage van het gebouwtje van Smallsteps (0-4 jarigen opvang) naast de school. We zijn nog druk bezig met de inrichting en het aanleggen van ICT voorzieningen e.d. Het MAAKLAB wordt als eerste aangepakt; er worden werktafels in elkaar gezet en heel veel schroefjes in IKEA krukken gedraaid. De medewerkers van het Technolab hebben er veel werk aan en staan te trappelen om met de lessen te beginnen. In dit eerste half jaar starten we met de groepen 5 en 8. De overige bovenbouwgroepen stromen volgend schooljaar in. Heel blij zijn we met de donatie van Du Prie Bouw & Ontwikkeling B.V. Daardoor zijn we in staat om met goede materialen te werken en zijn we verzekerd van het goede hout om te kunnen bewerken.