22 januari 2022 | Nieuwsbrief

Op de Joseph werken we heel graag met onze toekomstige collega’s samen. Daarom bieden we gastvrij ruimte aan stagiaires van de Leidse Hogeschool PABO. Zij verzorgen bijv. regelmatig lessen bewegingsonderwijs aan onze kleuters. Daar leren beide partijen van. Hoewel, onze kleuters vaak vaardiger zijn dan de studenten en dat is natuurlijk ook mooi om te zien. In bijna alle groepen van de school zijn structureel stagiaires te vinden en soms is er een extra bijzonder project. Deze week werd de muziekweek georganiseerd door de PABO in nauwe samenwerking met juf Arina, onze muziekleerkracht. In verschillende groepen werd een muzikale reis om de wereld gemaakt. Dankjewel hiervoor!

De wereld rond met de St. Josephschool in Leiden projectweek

Deze week stond in het teken van de opening van het MAAKlab. Het eigen technieklokaal van de Joseph, in een ruimte boven de baby’s van Smallsteps. Het schijnt dat de kleintjes ons helemaal niet hebben gehoord tijdens het zagen en timmeren. Gelukkig maar. Onze kinderen hebben trouwens wel een baby horen huilen…

De quarantaines waren bijna niet meer bij te houden deze week. Ik benijd u niet onder deze omstandigheden. En ik hoop écht dat we mogen versoepelen in de komende tijd.

Voor de leerlingen én voor de leerkrachten is het een ingewikkelde tijd; in de klas, gedeeltelijk in de klas en online. Met de hele klas in quarantaine, of slechts enkele kinderen. Het vraagt een grote mate van flexibiliteit van allen.

In de komende week starten de adviesgesprekken voor de ouders en kinderen van groep 8. Een spannende periode breekt aan voor onze a.s. schoolverlaters. De tijd om zich te oriënteren op een vervolgopleiding. En er is zoveel keuze in Leiden. Hopelijk lukt het om een goed beeld te krijgen van de school van je keuze, ondanks alle beperkende maatregelen.