5 februari 2022 | Nieuwsbrief

Ik schreef deze week aan mijn collega-directeuren van SCOL een appje: “Ik ben nu alle schaamte voorbij om groepen thuis te houden. Ouders zijn vriendelijk, gelukkig!” Dit scenario had ik nog nooit bedacht. En ik kan me de “lichte” paniek bij u thuis goed voorstellen om de avond van tevoren te horen dat de klas thuis moet blijven.

De afgelopen week brak het record op vrijdag met maar liefst 5 groepen thuis i.v.m. oplopende corona onder de teamleden. Het lijkt nu niet meer de vraag óf  je de besmetting te pakken hebt, maar meer wanneer je die twee streepjes op je zelftest gaat zien. Hele gezinnen zijn thuis en maken er het beste van. Gelukkig hoor ik ook ontspannen verhalen over sommige quarantaines.

Aanstaande maandag en dinsdag zijn de kinderen vrij i.v.m. de roostervrije dagen. In het jaarrooster zijn deze dagen een paar keer per jaar opgenomen. Alle kinderen moeten per jaar 940 uur naar school, maar scholen hebben (beperkte) vrijheid om het rooster vast te stellen. Op de Joseph maken we een lange schoolweek waarin ook op vrijdagmiddag les is. Dat betekent dat we elke week een paar uur “teveel” les geven. Daardoor kunnen wij de roostervrije dagen als extra vrije dagen aanbieden aan de kinderen. Voor de leraren zijn het de momenten om de administratie bij te werken, te overleggen, rapporten te maken en trainingen te volgen.

In de komende week zal de MR advies uitbrengen en instemmen met het rooster voor het nieuwe schooljaar.