071 5132 263
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 19

Nieuwsbrief 19

5 februari 2022 | Nieuwsbrief

mBeste ouders,

Ik schreef deze week aan mijn collega-directeuren van SCOL een appje: “Ik ben nu alle schaamte voorbij om groepen thuis te houden. Ouders zijn vriendelijk, gelukkig!” Dit scenario had ik nog nooit bedacht. En ik kan me de “lichte” paniek bij u thuis goed voorstellen om de avond van tevoren te horen dat de klas thuis moet blijven.

De afgelopen week brak het record op vrijdag met maar liefst 5 groepen thuis i.v.m. oplopende corona onder de teamleden. Het lijkt nu niet meer de vraag óf  je de besmetting te pakken hebt, maar meer wanneer je die twee streepjes op je zelftest gaat zien. Hele gezinnen zijn thuis en maken er het beste van. Gelukkig hoor ik ook ontspannen verhalen over sommige quarantaines.

Aanstaande maandag en dinsdag zijn de kinderen vrij i.v.m. de roostervrije dagen. In het jaarrooster zijn deze dagen een paar keer per jaar opgenomen. Alle kinderen moeten per jaar 940 uur naar school, maar scholen hebben (beperkte) vrijheid om het rooster vast te stellen. Op de Joseph maken we een lange schoolweek waarin ook op vrijdagmiddag les is. Dat betekent dat we elke week een paar uur “teveel” les geven. Daardoor kunnen wij de roostervrije dagen als extra vrije dagen aanbieden aan de kinderen. Voor de leraren zijn het de momenten om de administratie bij te werken, te overleggen, rapporten te maken en trainingen te volgen.

In de komende week zal de MR advies uitbrengen en instemmen met het rooster voor het nieuwe schooljaar.

Monica Tolenaar

De gehele nieuwsbrief lezen: klik hier

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This