19 februari 2022 | Nieuwsbrief

Terwijl ik dit stukje schrijf, giert de wind nog om het huis en is de eerste boom al om. Ik hoop dat alle kinderen en collega’s veilig thuis zijn gekomen en dat u verder geen hinder heeft ondervonden van deze weersomstandigheden. Het was wel even gekkenhuis na het -toch onverwachte bericht- van het College van Bestuur dat we de school moesten sluiten.

Dinsdag was de laatste persconferentie met de komende versoepelingen. Er gloort hoop aan de horizon en na de krokus denken we zoveel mogelijk beperkende maatregelen adieu te kunnen zeggen. Via deze link kunt u lezen welke veranderingen er vanaf nu ingaan en welke wijzigingen er na 25 februari mogelijk zijn. Nieuwsflits: Meer versoepelingen in het primair onderwijs | Actueel | Nieuwsbrieven Ministerie van OCW (nieuwsbrievenminocw.nl)

Wat een fijn vooruitzicht om u weer in de school te kunnen begroeten! In de komende week blijft het dragen van een mondkapje voor u nog een verplichting binnen de school. Probeer wel de verworvenheden van deze periode vast te houden en laat uw kind zoveel mogelijk de zelfstandigheid bewaren. Dus spreek bijv. met uw kind af dat u het twee keer per week binnen brengt en dat het de andere dagen zonder u naar binnen komt. Want de kinderen hebben goed laten zien dat ze dit kunnen!

Bij de kleuters houden we voorlopig de ingang via de schuifpuien aan. We merken dat het contact prima verloopt en juist bij kleuters is die toegenomen zelfstandigheid een groot goed.

In een volgende nieuwsbrief gaan we hier verder op door.

De agenda’s gaan zich weer vullen met theateravonden en excursies. En verder hoop ik van harte dat de kinderen en collega’s na de krokus het ergste gehad zullen hebben en dat het aantal besmettingen zal dalen. De quarantaineplicht is gelukkig teruggebracht naar 5 dagen, dus ook dat zal helpen om zoveel mogelijk met gevulde klassen te kunnen werken.

Vrijdag start de krokusvakantie en donderdag maken we er een verklede dag van. Nog geen grootse polonaises in de gangen van de school, maar wel een vrolijke dag.

De kinderen zijn daarna twee weken vrij. Voor de collega’s is de tweede week een werkweek en bedoeld om trainingen te volgen, te overleggen en administratie bij te werken. Elders in de nieuwsbrief leest u een bericht over de studiereis naar Ierland met een deel van het team. Ook wordt er bijv. een dag lang een EHBO cursus gedaan door maar liefst 36 leerkrachten. Kortom, we hebben plannen genoeg!