2 april 2022 | Nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief aandacht voor de aloude traditie van de 1 aprilgrap. Nergens leuker dan op school. Vooral als het de kinderen lukt om ook een goede grap uit te halen met hun leerkrachten. Heerlijk toch?

De gezondheid van menigeen liet ook deze week te wensen over. Heel veel kinderen waren er ziek thuis. In de afgelopen coronaperiode waarin kinderen zoveel thuis moesten blijven, werd er steeds werk voor de leerlingen klaargezet op het “prikbord”. Op deze manier konden de kinderen ook thuis met hun schoolwerk aan de slag.
   Eigenlijk willen we hier paal en perk aan stellen; als een kind ziek is, hoeft er niet aan school gewerkt te worden. Dat lijkt ons toch een logischer verhaal. Mocht de periode langer duren, dan kunt u heus wel aan de bel trekken bij de leerkracht. Maar een paar dagen ziek thuis, dat moet toch kunnen?
   Aan de andere kant wil ik juist wat strenger worden. Het is opvallend hoe vaak er een berichtje komt dat een kind moet uitslapen of een dag wordt thuisgehouden terwijl het niet ziek is. Het aantal verlofaanvragen neemt toe en eigenlijk zijn er weinig redenen voor om het verlof te verlenen. Een weekend als afsluiting van de basisschool is een heel leuke traditie. Maar gebruikt u daar dan wel de vakanties en de roostervrije dagen voor?

Op donderdag 14 april vieren we het paasfeest. We zijn blij dat we weer samen naar de Petruskerk kunnen én dat u daar weer bij aanwezig kunt zijn. De details hierover ontvangt u van de collega’s.

Fijn weekend gewenst!