071 5132 263
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuwsbrief Nieuwsbrief 28

Nieuwsbrief 28

13 mei 2022 | Nieuwsbrief

mBeste ouders,

Na de meivakantie verloopt het schooljaar altijd snel. Er zijn nog wat vrije dagen en volop leuke activiteiten om te beleven. Maar goed, het is ook een periode om nog even lekker “gewoon” te werken. Zoals een collega uit groep 4 aangaf: het is ook heerlijk om af en toe een “gewone” dag te hebben in de klas. Lekker je ding doen en kilometers maken met lezen en rekenen. Want dat is wel de basis van ons onderwijs, tenslotte!

Over leesonderwijs gesproken: u leest in deze nieuwsbrief regelmatig een informatief stukje van juf Joyce, onze leescoördinator. Onder haar leiding ( en die van de werkgroep) onderzoekt het team momenteel twee nieuwe methodes. Er is al langere tijd wat onvrede bij de collega’s en daarom hebben we met elkaar afgestemd waar een nieuwe methode aan moet voldoen en worden er nu oefenlessen gegeven uit 2 geschikte methodes. De keuze wordt hierna gemaakt, zodat er in het nieuwe schooljaar met een nieuwe leesmethode gestart kan worden.

Ook de werkgroep Engels heeft het druk. Tijdens de studiereis naar Ierland afgelopen maart, zijn er veel nieuwe ideeën opgedaan om met het hele team te delen. Deze Engelse “boost” heeft ervoor gezorgd dat we de koe bij de horens vatten en maar meteen doorgaan voor de 3e ster. Dit betekent dat er een visitatie plaatsvindt op 30 mei door Earlybird, de organisatie die de opleidingen en certificering voor de scholen verzorgt. In verschillende groepen worden lessen geobserveerd en na een aantal interviews hopen wij het certificaat VVTO in ontvangst te mogen nemen. Dan zijn we namelijk een échte Vroeg Vreemde Talen Onderwijs school!

Op de Joseph wordt het muziekonderwijs verzorgd door juf Arina (groep 1 t/m 6) en meester Jon (groep 7 en 8). Op donderdagochtend 19 mei verzorgt meester Jon een optreden in de aula met de groepen 7. Zij zullen hun Beatles repertoire met enthousiasme laten horen tijdens de inloop van 8.30 uur tot 8.45 uur.

Ook op donderdag 19 mei starten de schoolfotografen. Via de leerkrachten bent u hier over geïnformeerd. De ervaringen met de fotograaf vorig jaar waren niet door alle ouders positief ontvangen. We hebben een nieuw adres gevonden met positieve referenties, dus hopelijk zijn de foto’s straks wél naar ieders tevredenheid.

Fijn weekend!

De gehele nieuwsbrief lezen: klik hier

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This