21 mei 2022 | Nieuwsbrief

Deze week ontvingen de kinderen van groep 8 de uitslag van hun DIA eindtoets. Alhoewel eigenlijk alles al geregeld is t.a.v. de overstap naar het vervolgonderwijs, blijft het toch een spannend moment voor de kinderen en hun ouders. In de schoolgids wordt dit eindresultaat jaarlijks gepubliceerd, evenals de informatie over de keuze van de scholen waar de kinderen naar toe gaan. Als de toets onverhoopt minder uitvalt dan het schooladvies, wordt er niets aangepast. Als de toetsuitslag hoger is dan het schooladvies, wordt het advies heroverwogen en soms naar boven bijgesteld.
Ook de groepen 3 t/m 7 gaan vanaf 30 mei een toetsperiode in. Ook nu worden er per jaargroep 4 toetsen afgenomen; diatekst, diawoord, diaspel en diacijfer. Als u geïnteresseerd bent in wat achtergrondinformatie, neem dan een kijkje op de site

Bron: NRCBron: NRC

Daarnaast is er genoeg tijd voor ontspannende activiteiten, zoals u in alle fotoreportages kunt zien.
De groepen 3 zijn zich al aan het warmdraaien voor hun theatervoorstellingen. Het zou zó maar kunnen zijn dat deze jaargroep nog geen theater heeft kunnen verzorgen tijdens hun kleuterperiode ivm corona. Dus dan wordt het extra genieten voor deze kinderen, hun leerkrachten en de ouders.
   De groepen 7 spelen traditiegetrouw een kerstmusical, die dit jaar natuurlijk ook niet is doorgegaan. De leerkrachten hebben besloten om binnenkort tóch iets te organiseren met hun klassen. Het worden dus drukke tijden in de maand juni.
   Als u ons helpt met het veilig oversteken van de kinderen en u brigadiert op de Burggravenlaan, mogen de kinderen vroeger naar de klas toe. Het is niet de  bedoeling om kinderen van groep 3 & 4 zonder toezicht op het plein achter te laten. Vanaf 8.30 uur gaan de deuren open en zijn er volwassenen buiten om toezicht te houden. Dit is een afspraak in het belang van de veiligheid van alle kinderen.

We gaan een korte week tegemoet. Op donderdag 26 mei en vrijdag 27 zijn we vrij!

Fijn weekend,