25 juni 2022 | Nieuwsbrief

Potverdrie, het afscheid nemen wordt er niet gemakkelijker op. Wat een lieve en waarderende briefjes, kaarten, cadeautjes, mails en woorden heeft u mij doen toekomen deze week. Mijn huis lijkt meer een bloemenkraam en de hoeveelheid tekeningen past niet meer op de koelkast. Toen SCOL mij vroeg om over een afscheid na te denken, wist ik eigenlijk meteen wat ik een groot cadeau zou vinden. En dat cadeau werd vrijdagmiddag in de stralende zon ten gehore gebracht door RAW RESONANCE en maar liefst 860 kinderen. In één woord: magisch! Wat ben ik trots op onze leerlingen en collega’s, die zo enthousiast muziek hebben gemaakt. Voor degenen onder u die het gemist hebben: er zijn vást een hoop filmpjes gemaakt van dit muzikale spektakel. Deze middag sterkt me weer in de gedachte dat kinderen en muziek onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Muziek verbindt, dat bleek maar eens te meer!

Krant
Rectificatie: Monica is begonnen bij de Schakel in Leiderdorp, niet bij de Josephschool – Bron: Leids Dagblad

In deze week heeft u de personele formatie ontvangen en weet uw kind welke leerkracht(en) aan de groep verbonden zal zijn. In het overzicht miste u een paar namen van leerkrachten, die afscheid gaan nemen van onze school. Volgende week volgt het totaal overzicht.

• Iris Elsgeest (1/2D) heeft even geduld moeten hebben. Maar nu is dan het moment gekomen om te gaan reizen, haar lang gekoesterde wens. Heel veel plezier gewenst, Iris!
  • Samira Pest (3A) is met zwangerschapsverlof én is verhuisd naar Gorinchem. Na de bevalling komt er vást een baan dichterbij in het verschiet. Maar eerst even bijkomen van alle drukte van de laatste maanden.
  • Babet Polman (3B) verhuist naar Enschede, de regio waaruit ze afkomstig is. Een baan was heel snel gevonden!
  • Roswitha de Boer (5C) verhuist naar Holten en ook daar stond men te springen om zo’n juf in het lokale onderwijs binnen te halen.
  • Sanne Kuipers (8A) heeft haar droomteam gevonden in Hoofddorp.
  • Frank Serlier (woensdag gym) werkte tot nu toe op verschillende SCOL scholen, maar koos voor een fulltime baan op één school in Den Haag.
  • Samantha Smit (6D) is herstellende en zal nog niet aan een eigen groep worden gekoppeld, zodat ze de tijd heeft om rustig te re-integreren.

Ik wens alle vertrekkende collega’s alle geluk toe en dank hen voor hun grote inzet op de Joseph. En je weet het: op de Joseph komen leerkrachten met grote regelmaat gewoon terug… Vertrek met terugkeer-garantie, noemen we dat hier!

Gelukkig hebben we ook talentvolle nieuwe collega’s kunnen vinden. Zij zullen zich binnenkort aan u voorstellen. Natuurlijk presenteren ze zich al vóór de vakantie aan de kinderen. Niet alleen de kinderen zijn nieuwsgierig; dat geldt ook voor de nieuwe leerkrachten!

Voor de kinderen van groep 3A én voor juf Pien is het nog even spannend. We zoeken nog een leerkracht op maandag t/m woensdag in groep 4A. Fulltime mag ook, want er is altijd werk genoeg! We zijn in gesprek met kandidaten, dus ik hoop u binnenkort blij te kunnen maken. We hebben onze vacature volop gedeeld en u heeft dat ook massaal gedaan. Dank daarvoor.

U heeft ongetwijfeld gehoord dat onze buurschool Joppensz op 1 augustus 2023 definitief de deuren zal sluiten. In de praktijk komt het erop neer dat alleen de leerlingen van groep 8 hun schooltijd zullen afronden. De overige leerlingen zwermen uit naar allerlei scholen in Leiden en in de regio en starten al in het nieuwe schooljaar.

Een flink aantal ouders heeft ervoor gekozen om hun kind aan te melden bij onze school. Onze intern begeleiders Joke, Bea en Femke hebben overuren gemaakt om de kinderen te kunnen plaatsen. In nauw overleg met de intern begeleider van de Joppensz is er gekeken óf er mogelijkheden waren in een jaargroep en in welke groep de kinderen het beste de aansluiting kunnen vinden. De huidige leerlingen en hun hulpvraag zijn natuurlijk bekend en het vergt afstemming om de juiste mix & match te kunnen maken.

We heten de nieuwe kinderen woensdag a.s. welkom in hun nieuwe klas om kennis te maken met de huidige leerlingen. We zullen de kinderen er zelf bij betrekken door hen de nieuwe klasgenoten rond te laten leiden in ons gebouw. In het gebouw van Joppensz zal de nieuwe SCOL school International School Leiden (ISL) haar intrek nemen.

Het worden lekker drukke weken:
– Voor dinsdag a.s. kunt u, als u daar behoefte aan heeft, een gesprek aanvragen bij de leerkracht om het jaar af te sluiten.
– Woensdag mogen de kleuters gaan kennismaken met de leerkrachten van groep 3 en nemen ze alvast een kijkje “boven”. Altijd een spannend en bijzonder uurtje.
– Donderdag start de musicalmarathon van onze groepen 8. We verheugen ons op vier avonden feest!

Fijn en zonnig weekend,