9 juli 2022 | Nieuwsbrief

mBeste ouders en lieve kinderen,

De vakantie breekt aan en we hebben er zin in. Vorige keer schreef ik over de dynamische weken. En dat is écht een understatement. Want wat gebeurt er toch altijd veel op school.

In de afgelopen week is er een nieuwe hinkelbaan geplaatst op het achterplein. Deze speelmogelijkheid is opgedragen aan Thijs Kluts, die in 2017 op 5-jarige leeftijd is overleden. Het was mijn grote wens om deze hinkelbaan gerealiseerd te krijgen voor mijn vertrek. Want ik had het beloofd aan de ouders en het was tot nu toe nog niet gelukt. De klasgenootjes, die dat wilden, waren erbij toen we de hinkelbaan officieel in gebruik hebben genomen. De raket staat symbool voor de wensen van Thijs. En daarom hebben wij ook in stilte een wens uitgesproken voor hem.
Er is  heerlijk gespeeld en dat gaat vást de komende jaren nog veel gebeuren. En zó maken kinderen iets lichts van datgene wat eigenlijk niet te dragen is.

groep8Het afscheid van de groepen 8 was groots. De musicalavonden met aansluitende disco hebben een aanslag veroorzaakt op het fysieke welzijn van het groep 8 team,  teamleider Ivonne en bij mezelf. Want op 4 avonden Snollebolleke (en de rest) dansen, gaat je niet in de kouwe kleren zitten. De uitvoering van de musicals was iedere avond anders en het was weer geweldig om te zien hoe de leerlingen een rol hadden gekregen, die zo bij hen paste. Op deze foto zie je generaal Napoleon, grandioos vertolkt door David uit 8A. Alle generaals kregen elke avond de ouders aan het marcheren op de tribune!

Na acht jaar vliegen deze kinderen uit naar verschillende scholen in Leiden en omstreken. Ik hoop dat zij alle talenten verder kunnen ontwikkelen. En vooral: dat ze zijn wie ze zijn en worden wie ze willen worden. Dag lieve schoolverlaters, kom nog eens buurten op de Joseph!

Op het allerlaatst is het gelukt om het team compleet te maken. In de week voorafgaand aan de start van het nieuwe schooljaar op 22 augustus krijgt u het volledige overzicht. Ook krijgt u dan nog meer praktische info over de roosters e.d.
Een laatste groet aan de kinderen, die gaan verhuizen en naar een andere school gaan. Ook aan de collega’sdie de Joseph gaan verlaten: Dag Iris (1/2D), trek de wijde wereld in! Dag Babet (3B), veel plezier op je school in Oldenzaal. Dag Roswitha (5C), een mooie tijd gewenst op je school in Holten, dag Sanne(8A), geniet van het hernieuwde contact met je oud-collega’s in Hoofddorp.

pluimEnige tijd geleden ontving de Josephschool de Pluim voor Passend Onderwijs
Ouders van onze school hebben die prijs aangevraagd omdat ze zo blij waren met het onderwijs voor hun kind, dat nét wat meer aandacht nodig heeft dan een ander. Ik vond het een grote eer dat wij deze erkenning hebben gekregen en ben trots op de collega’s, die deze leerling mochten begeleiden in de afgelopen jaren.

Nu ik dan ook ga vertrekken, kijk ik achterom
:

Ik trof een fantastische school aan in 2015. Ik hoop dat ik ertoe heb kunnen bijdragen dat de school nog beter is geworden in de organisatie van het onderwijs. Om voor elk kind een passend aanbod te kunnen doen, moet je als leerkracht soms 100 ballen in de lucht houden. Groot is dan ook mijn respect voor de collega’s die dat dagelijks proberen te realiseren. Op onze school is er veel mogelijk, krijg ik terug als feedback van ouders. We zijn groot en voelen tóch intiem en persoonlijk. En natuurlijk gaat er ook regelmatig wat mis of is een situatie niet helemaal doordacht. Ik hoop dat u op zo’n moment ook de weg weet te vinden om die feedback op een constructieve manier te kunnen brengen. Want juist in de samenwerking met elkaar, kunnen we het beste realiseren voor uw kind.
   Ik dank u voor het vertrouwen in al die jaren. U laat uw kinderen met een gerust hart op de Joseph achter; u vertrouwt hen aan de school toe. Dank voor alle contacten; van leesouder tot mr-lid. U heeft veel betekend voor de school, en daardoor ook voor mij.
   Vol vertrouwen laat ik de school achter met een topteam, aangestuurd door Sabine Steinebach, samen met Ivonne Keepers en Martine Kortmann.
De Josephschool is én blijft de leukste school in Leiden!

Ik ga jullie missen!

Met vriendelijke groet,