Home Ons onderwijs Onderwijsvisie

Onderwijsvisie

Op basis van onze katholieke identiteit vormen we als school een hechte gemeenschap, waar kinderen en ouders zich veilig voelen.
Vanuit een prettige sfeer en een veilige omgeving begeleiden wij de kinderen zo dat zij hun mogelijkheden ten volle kunnen ontplooien. Respectvolle zorg voor elkaar en voor de omgeving zien wij als een belangrijke opdracht voor het schoolteam, de leerlingen en hun ouders.
Wij staan open voor gezinnen met een andere levensovertuiging, mits ouders onze identiteit respecteren en de kinderen deelnemen aan de verschillende katholieke activiteiten.

De onderwijskundige visie van onze school is:

• Kinderen voelen zich vrij en veilig, hebben vertrouwen in de leerkrachten en medeleerlingen, accepteren en respecteren elkaar. Samen spelen en samen leren horen daar ook bij.
  • Wij richten het onderwijs zo in dat de kinderen een ononderbroken ontwikkelingsproces kunnen doorlopen. Kinderen verschillen in aanleg, interesse, tempo en verwerking van leerstof. Deze verschillen mogen er zijn. We benaderen elk kind individueel en bieden, waar dat nodig is en de organisatie het toestaat, de leerstof op eigen niveau aan. We maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van nieuwe inzichten op wetenschappelijk en maatschappelijk gebied.
  • Kinderen krijgen de kans zich harmonieus te ontwikkelen. Daarom is er naast aandacht voor kennis (cognitieve ontwikkeling), aandacht voor sociaal emotionele ontwikkeling, de creativiteit en de motorische ontwikkeling. Vaardigheden als zelfstandig werken en samenwerken spelen daarbij een belangrijke rol.
  • Open communicatie tussen ouders, leerkrachten en kinderen is van wezenlijk belang voor het welzijn en de ontwikkeling van uw kind en daar werken we elke dag hard aan.

Het motto van onze school luidt:

TALENTVOL ONDERWIJS VOOR IEDEREEN