Home Wie zijn we Leerlingraad

Leerlingraad

Vanaf groep 6 kun je deelnemen aan de leerlingenraad. Je houdt een presentatie voor je klasgenoten, waarin je uitlegt wat je graag wil verbeteren op de school en welke ideeën je daarvoor hebt. Samen met het managementteam bespreek je die zaken, zoals de besteding van het geld voor een goed doel of de uitslag van het leerlingtevredenheidsonderzoek. Je leert met elkaar overleggen en debatteren en daarnaast is het ook altijd heel gezellig!

De leerlingenraad stelt zich voor:

In november zijn er verkiezingen gehouden onder de leerlingen van de groepen 6 en 7. Het was een mooie en leerzame verkiezingsstrijd waarin de kandidaten zichzelf en hun ideeën hebben gepresenteerd. De campagnetijd werd afgesloten met verkiezingen. Uit elke klas is één leerling gekozen, te weten:

6a: Teun Wessendorp
6b: Marcus Kimmijser
6c: Danique van der Laarse
6d: Evias Knubben
7a: Pleun Verhoeven
7b: Tessel de Jonge
7c: Wout Bannink
7d: Yfke van den Brand

Het doel van de leerlingenraad:

• De kinderen adviseren de directie en het team over onderwerpen die met een dagelijkse schooldag te maken hebben. Kortom, de kinderen krijgen een stem.
  • De kinderen doen leerervaringen op m.b.t. het democratisch proces.
  • De kinderen leren rekening te houden met elkaar en respect te hebben voor de mening van de ander.

De leerlingenraad vergadert onder leiding van de teamleider van de bovenbouw. De leerlingenraad gaat voor een groot deel zelf haar agenda bepalen.