Home Wie zijn we Ouderraad

Ouderraad

De Ouderraad (OR) van de Josephschool is de bindende factor tussen de ouders/verzorgers, kinderen en school. De OR is verantwoordelijk voor het organiseren van extra activiteiten voor kinderen en ouders en het mobiliseren van ouders bij het ondersteunen van deze activiteiten. De OR wil met deze activiteiten kinderen en ouders inspireren en motiveren.
Denk daarbij aan het jaarlijks Pleinfeest, hutspot eten op 2 oktober, het Sinterklaasfeest, de kerstborrel en de musicalavonden voor de groepen 8. Deze activiteiten kunnen alleen plaatsvinden met de hulp van vele ouders.
Daarnaast geeft de OR de jaarlijkse kalender uit, ontvangt school een vast bedrag voor de inkoop van boeken en kan groep zes een middag schaatsen. Met het klassenbudget van de OR kunnen klassenouders o.a. het kerstdiner en de paaslunch organiseren.

In het schooljaar 2018/2019 was er een bijdrage voor een extra sportdag in juli en kon voor alle leerlingen een koptelefoon worden aangeschaft.

De OR bekostigt alle bovengenoemde activiteiten uit de ouderbijdrage waarvoor u aan het begin van ieder schooljaar een uitnodiging krijgt.

De OR kan altijd enthousiaste ouders gebruiken die het leuk vinden om een actieve bijdrage te leveren aan bovengenoemde activiteiten.

Contact met de ouderraad verloopt via Schoudercom (de Ouderraad mailbox)
Als u dus vragen heeft of opmerkingen, stuurt u dan een mail via Schoudercom.
Ideeën of opmerkingen kunt u ook kwijt in de OR-Ideeënbus bij de hoofdingang. Wilt u deelnemen aan de OR? U kunt zich te allen tijden aanmelden. U kunt ook een keertje komen kijken hoe het er in de OR aan toe gaat tijdens een van onze vergaderingen. Deze zijn openbaar. De vergaderdata kunt u vinden op de kalender.